SEURAKUNTATYÖN TUTKINTO

IK-opiston lähiopetus rakentuu yksittäisistä linjoista ja kursseista, joista opiskelija voi koota Seurakuntatyön tutkinnon erikoistuen valintojensa mukaan seurakunta-/pastoraalityöhön, kulttuurienvälisiin (lähetystyö) opintoihin tai sielunhoitoon. Klikkaa tutkintojen nimiä nähdäksesi kurssirakenteen.

Opinnot etenevät seuraavasti:

1.      vuoden opinnot: Raamattulinja CORE 1.0

2.      vuoden opinnot: Seurakuntalinja CORE 2.0

3.      vuoden opinnot + työharjoittelu 3-6kk: Seurakuntatyön tutkinto CORE 2.0

Halutessaan opiskelija voi tulla opistolle opiskelemaan vain lukukauden ajaksi (peruskurssi). Opinnot voi aloittaa joko Core 1.0:n opinnoista tai Follow opetuslapseuskoulusta. Follow on lukukauden mittainen käytännöllinen ja opetuslapseuttava opintokokonaisuus, joka sisältää sekä kotimaan että ulkomaan aktiot (erillisessä tiedostossa OPS). Follown tai CORE 1.0 yhden lukukauden jälkeen opintoja voi jatkaa CORE 1.0.lla aina koko tutkintoon asti tai lukukausi kerrallaan.

Työllistyminen

Seurakuntatyön tutkinnon tavoitteena antaa teologista, käytännön teologista sekä ammatillista osaamista helluntaikentän eri työtehtäviin, erityisesti pastoraalisiin ja lähetystyön moninaisiin tehtäviin.

Seurakuntatyön tutkinnon voi suorittaa IK -opiston omana tutkintona, joka on virallisesti kansanopistotason koulutus. IK -opiston yhteistyösopimus australialaisen Alphacrucis Collegen kanssa tuo opiskelijalle mahdollisuuden hakeutua tekemään myös kaksoistutkintotyyppisesti IK -opiston oman tutkinto-ohjelman rinnalla Alphacrucis Collegen tarjoamaa Bachelor of Ministry -tutkintoa.

Opiskelu

IK -opiston lähiopetuksen opetussuunnitelman kantavana periaatteena ja tavoitteena on tarjota hengelliseen kasvuun, osaamiseen ja elinikäisen oppimiseen valmiuksia vahvistava laadukas opetustarjonta ja tutkinto-ohjelma. Linjoilla ja tutkinnoissa on sisäänrakennettuna oman kristillisen kasvun mahdollistaminen ja tukeminen, käytännön palvelutaitojen vahvistaminen sekä kristillisten periaatteiden ja identiteetin vahvistuminen.

Tutkintosuunnittelussa on huomioitu ytimenä oman alan syvällinen hallinta ja osaaminen. Muina osa-alueina opintojen tavoitteena on vahvistaa elinikäisen oppimisen taitoja, viestintätaitoja, muutosvalmiutta, kansainvälisyyttä ja kulttuurien tuntemusta, oman oppimisen kehittämistä, arviointitaitoja, asiantuntijuutta ja ammattietiikan vahvistumista sekä tutkimusmenetelmäosaamisen kautta tutkimusten hyödyntämistä tiedon hankinnassa. Nämä tavoitteet tulevat esiin opetussisältöjen kautta, monipuolisia opetusmenetelmiä hyödyntämällä sekä käytännön palvelutehtäviä toteuttamalla sekä läpäisyperiaatteella koko tutkinto-ohjelman ajan. Opiskelijoilla on käytössään kampusalueen kirjasto, Keuruun kirjasto ja sitä kautta myös normaalit kaupungin kirjastopalvelut etälainausmahdollisuuksineen sekä tutkinto-ohjelman mukaiset Online –kirjastopalvelut yhteistyöyliopistosta riippuen.

LISÄTIETOJA

Koulutussihteeri
040 750 0876
koulutussihteeri(at)isokirja.fi